Het dagboek voor kleuters: KleuterSmoeltjesSchrift
Onze dochter zit nu bijna een jaar op de basisschool. Ze komt vaak vrolijk uit school en ze doet er leuke dingen, maar toch horen wij er als ouders niet heel veel over. Als onze dochter uit school komt dan noemt ze vaak alleen wat ze gedaan heeft in de werkles en dat ze buiten heef gespeeld. Daardoor vinden wij het als ouders soms lastig te peilen of ze het ook echt naar haar zin heeft. Toch hebben we wel een hulpmiddel gevonden dat ons kan helpen om samen met onze dochter de dag door te nemen voor het slapen gaan. Aangezien ze nog niet echt kan schrijven is een dagboek voor haar nog geen optie, maar er is wel een KleuterSmoeltjesSchrift. Dit is soort van dagboek voor kleuters en hier wil ik jullie graag wat meer over vertellen.
Het KleuterSmoeltjesSchrift
Het KleuterSmoeltjesSchrift is een invuldagboek waarmee kinderen tussen de 4 en 7 jaar met hun ouders samen de dag goed kunnen afsluiten. De kleuters kunnen door middel van verschillende ‘smileys’ en stickers aangeven hoe ze hun dag hebben ervaren. Het boek bevat ook verschillende vragen zoals: hoe voel je je op school? Was het eten lekker? Met wie heb je gespeeld? Samen met papa en mama kan dit worden ingevuld en er is ook ruimte om te kleuren en tekenen. Bij bijzondere gebeurtenissen zoals verjaardagen of het behalen van een zwemdiploma zijn er toepasselijke stickers om de pagina mee op te fleuren. Ook zijn er leuke opdrachten te vinden om samen te doen. Het boek telt 96 pagina’s is te koop via Scrivo Media voor €14,50. De vrolijke tekeningen in het boek zijn gemaakt door Sonja Kemp.
Hoe bevalt het KleuterSmoeltjesSchrift ons?
Toen het KleuterSmoeltjesSchrift binnen kwam met de post was onze dochter meteen al enthousiast. Ten eerste is ze dol op boeken en tekenen, dus dat is een goede combinatie. Ik heb haar uitgelegd wat de bedoeling was van dit boek en dit sprak haar meteen aan. Ik moest haar afremmen om niet meteen het hele boek in te gaan kleuren.
Samen hebben we eerst de inleiding van het boek gelezen. Deze beschrijft heel duidelijk aan de hand van tekst en plaatjes wat de bedoeling is van het boek. Dit is erg handig, want zo weet je meteen wat de bedoeling is. Door ‘s avonds even kort de vragen door te nemen, komen we een beetje te weten wat er in haar omgaat. Als ze iets spannends heeft gedaan, dan is er even de tijd om dit te bespreken. Als ze iets leuks heeft gedaan dan is er even tijd om haar enthousiasme te uiten. We hopen op deze manier dat vervelende ervaringen ook besproken kunnen worden, zodat ze er niet mee blijft zitten en wij beter signalen op kunnen pikken. Wij zijn er tot dusver erg blij mee!
Het vervolgschrift
Als je kind wat ouder is, ongeveer vanaf 7 jaar, dan is er nog een opvolger van dit leuke boek. Namelijk het SmoeltjesSchrift. Dit boek was er al voor het KleuterSmoeltjesSchrift en dit is een groot succes.
Wat het SmoeltjesSchrift extra bijzonder maakt, zijn de korte teksten die op bijna elke dagboekpagina zijn te vinden. Ze zijn speciaal bedoeld voor kinderen (en tieners) die een steuntje in de rug kunnen gebruiken vanwege hun gevoeligheid, faalangst, gepieker of onzekerheid. Het SmoeltjesSchrift biedt hen herkenning en begrip, uitleg en tips, op luchtige toon en verpakt in een speelse vormgeving.
We kunnen dus nog even vooruit met dit handige hulpmiddel voor onze dochter. Hopelijk hebben jullie ook iets aan deze tip!
Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Scrivo Media
Plaats een reactie